L’Artiga Coop finalitza la primera ronda de micromecenatge amb prop de 200 cofinançadors

Pol Espadamala, Artiga Coop: L’Artiga és una cooperativa de consumidors i supermercat. Recenetmetn hem acabat la primera ronda de micromecenatge i a partir d’avui, arranquem uns 40 dies més de ronda per arribar als 30.000 euros que ens han d’ajudar a finançar part de les obres del local.


I és que més de 200 cofinançadors ja han donat suport al nou supermercat cooperatiu de la Garrotxa, l’Artiga Coop, i ja hi ha el mínim necessari per adequar el local, situat a la plaça del Carme d’Olot. Dilluns van finalitzar ja la primera ronda de micromecenatge, arribant a gairebé 17.000 euros.

Pol Espadamala, Artiga Coop: A dia d’avui, l’Artiga som uns 140 socis. El que ens uneix és una mica aquesta idea, de tenir a Olot un espai on poder comprar, on poder bastir-nos de producte agroecològic i de proximitat, i a més a més en un local on tenim la intenció que passin altres coses. Tenim una planta de dalt que la idea és això, de fer-la servir per fer formacions, xerrades i altres activitats relacionades amb la pròpia cooperativa.

L’Artiga Coop es finança al marge del sistema financer convencional, apostant per mètodes de finançament col·lectiu i per les finances ètiques, sostenibles, solidàries i no armades. Per aquesta raó s’està tramitant un crèdit amb COOP57, cooperativa de serveis financers ètics i solidaris, i requereix d’avals personals mancomunats.

La campanya continua activa 40 dies més i es pot seguir col·laborant mitjançant la plataforma Goteo.org. Per a fer-se soci cal entrar a la web, omplir el formulari i fer una aportació única al capital social de 60€. El nivell d’implicació amb el projecte l’escull cada persona segons la seva situació particular.