Una simulació virtual vol demostrar a través de l’arquitectura com és possible un model d’habitatge digne i assequible al Nucli Antic d’Olot

Jordi Güell, regidor Aj. d’Olot: És un exercici que demostra que aquella percepció que potser alguns tenen que el barri vell no pot oferir una opció digna i assequible d’habitatge al barri vell, es pot revertir. Sí que és possible.

Seguint la feina feta els darrers anys envers les àrees d’oportunitat del PIAM del nucli antic d’Olot, aquest mes d’abril la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC acull l’exposició pública d’una selecció de set treballs realitzats pels alumnes de l’assignatura Projectes VIII del Grau en Estudis d’Arquitectura de la Universitat de Girona, que van realitzar durant el curs passat.


La mostra consisteix en la projecció d’un vídeo en el finestral-xamfrà de l’edifici que recull el treball dels estudiants desenvolupat en sis illes, partint de l’anàlisi del seu entorn i del manteniment dels elements estructurants i d’identitat del nucli antic. Les propostes plantegen diferents estratègies de projecte que es tradueixen en intervencions al lloc existent a escala de carrer, d’illa i d’edifici, i que doten les illes d’un nou programa funcional.

Neus Roca, Delegació Col·legi d’Arquitectes a la Garrotxa: Vam fer una presentació a través d’uns vídeos de 5-10 minuts on ens presentaven les seves propostes. Des del col·legi els hem maquetat perquè tinguin un ordre de presentació similiar. Ho exposarem a partir de dilluns a la seu de la Delegació.

Aquesta exposició és una mostra d’un projecte que va arrencar el 2018 amb la ponència de Francisco Pol i l’arquitecte olotí Eduard Callís, que va comptar amb un taller de treball obert a tota la ciutadania. Era l’inici d’una iniciativa que està previst que finalitzi amb una última acció: la celebració d’un col·loqui que s’ha previst entre els mesos de maig i juny i que ha de permetre desenvolupar un full de ruta acotat cap a on s’ha de dirigir la intervenció de les Àrees d’Oportunitat i la possibilitat de realitzar una prova pilot.

x