El Consell Comarcal de la Garrotxa gestionarà els menjadors del Malagrida i el Pla de Dalt, tot i les crítiques

Continuen les desavinences sobre els menjadors escolars de les escoles Malagrida i Pla de Dalt d’Olot. El Consell Comarcal de la Garrotxa ha fet un pas més per assumir-ne la gestió a partir del curs que ve. La decisió ha tornat a rebre les crítiques d’Esquerra i la CUP, que defensen que les famílies volen continuar gestionant el servei, i que si no ho fan, és per falta de voluntat política.

Miquel Reverter, Portaveu ERC Garrotxa: Considerem que estem condemnant aquesta AMPA, no pel menú, evidentment, sinó per les activitats extraescolars, que moltes famílies no les podran pagar.

Lluís Riera, Portaveu CUP Garrotxa: No hi ha dret que neguem el dret a decidir, estem privatitzant-ho tot i estem retallant els drets dels infants i les famílies que puguin decidir.

Davant d’aquestes acusacions, Junts ha defensat que el canvi per ajustar-se a la normativa i ha reclamat més lideratge al Departament d’Educació, que va delegar les competències sobre els menjadors escolars als consells comarcals.

Fina Surina: On alguns hi veuen feudalisme, altres hi veiem democràcia i maneres de fer tenint en compte els marcs legals. Demanem al Departament d’Educació que assumeixi la competència i reguli els menjadors escolars de tot el país.

La contractació del servei s’ha aprovat amb els vots del PSC i Junts, però segons el portaveu de la CUP, Lluís Riera, l’AMIPA de l’escola Malagrida no renuncia a recuperar la gestió, i vol portar el cas als tribunals.

Santi Reixach, President del Consell Comarcal: Els jutges decidiran una cosa que fa temps que hauria d’haver decidit el departament. Creiem que estem fent el correcte.