Els propietaris forestals presenten un recurs al TSJC contra el Pla de protecció de l’Alta Garrotxa

Tal i com expliquen en l’escrit les set organitzacions signants, lamenten que s’imposi un model de governança que diuen que exclou la societat civil del territori i posa en risc les activitats tradicionals respectuoses amb el medi natural i la vida rural. El Pla va ser aprovat el 9 de febrer en acord de govern de la Generalitat.


Les entitats lamenten que ni el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ni el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, hagin complert els compromisos que van assumir, asseguren, amb el col·lectiu de propietaris de finques agrícoles i forestals, amb qui van pactar discutir les seves al·legacions. També creuen que s’ha aprovat un Pla que no vetlla per les activitats tradicionals, i asseguren que la biodiversitat decaurà. D’altra banda,  els silvicultors de la Garrotxa estan en alerta davant del perill que asseguren que comportarà desenvolupar aquest Pla de protecció durant les properes dècades, i fa dos anys que es mobilitzen  conjuntament amb altres associacions de propietaris forestals per presentar una esmena a la totalitat a la proposta de Llei.

x