Olot celebrarà una Diada de Sant Jordi adaptada a la pandèmia el proper 23 d’abril

Com ja vam poder comprovar el juliol del 2020 amb aquell Sant Jordi ajornat a causa de la pandèmia, la festa de la rosa i el llibre es pot celebrar seguint totes les mesures sanitàries. És per això que el format per a aquest 23 d’abril serà molt similar, i es podrà celebrar la diada de Catalunya el dia que toca. Sense grans esdeveniments ni actes culturals programats, les parades que es muntaran al Firal estaran restringides, només, als professionals. Editorials, doncs, i floristeries de la ciutat.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat Aj. d’Olot: El PROCICAT ens recomana no potenciar activitats que puguin generar aglomeracions al carrer, per tant no farem res especial. És compatible, però, celebrar una festa tant nostrada com el Sant Jordi i respectar les mesures sanitàries.

La gran majoria de parades s’instal·laran al Firal d’Olot. Des de les 9 h del matí i fins a les 8 del vespre, les veïnes i veïns hi podran trobar els llibres i roses de 7 parades: Abacus, Floristeria Sandra, Edicions Bassegoda, Editorial Oliveras, Natura Flors, Llibreria Planella i Llibreria Drac. Al mateix temps, la Llibreria Arcadia situada al carrer Panamà número 15, la Llibreria Irene a l’avinguda Reis Catòlics número 13 i Casa Carlicus, al carrer Esteve Castella número 2, també s’han sumat a la diada i instal·laran les parades davant dels seus establiments.

Des del consistori recorden l’ús obligatori de mascareta, la necessitat de seguir les indicacions i senyals marcades pel que fa als torns, mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres entre les persones, evitar el pagament en metàl·lic en la mesura del possible i desinfectar-se les mans fent ús de gel hidroalcohòlic abans de manipular qualsevol element de les parades.

A Olot Televisió, programació especial el dia de la Diada.