Argelaguer ja té projecte guanyador per a la reforma de la plaça, ‘Aiguaneix’

La proposta guanyadora per a la reforma de la plaça d’Argelaguer ha estat  ‘Aiguaneix’. Ahir diumenge, tots els habitants del municipi estaven cridats a votar una de les tres propostes seleccionades per a la remodelació de la plaça central del poble. Un llarg camí participatiu que finalitza gairebé tres anys després del seu inici, i on més d’un 49% del cens cridat a votar, ha volgut dir la seva. Més de 180 persones.


Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: No és la idea que té cadascú del que voldria però és el que reflexa la idea de tots. Això és el que ens ha de fer sentir satisfets. I l’èxit de participació encara ens ha de satisfer molt més. És una part molt important del municipi. És on fem les festes, ballen les sardanes, els gegants… i fins a dia d’avui, ha estat desvirtuada. No era una plaça a l’ús. Ara el que volem és fer una plaça al nostre gust, que és el més important de tot.” 

La recuperació del canal és un dels trets característics del projecte guanyador, que ha obtingut 69 vots. Les altres propostes, “Fil connector” i “Argelagarios” han obtingut 55 i 52 vots respectivament. A partir d’aquí, s’haurà de redactar el projecte constructiu i planificar el finançament d’una plaça que portarà el nom dels veïns del poble.