Prop de 1.000 persones participen en les tres jornades de cribratges massius a Olot

Tercera i última jornada de la setmana de cribratge massiu a la ciutat. El Casal de Sant Miquel ha acollit aquest dissabte les proves PCR a persones asimptomàtiques d’entre 16 i 70 anys que encara no s’hagin vacunat. L’objectiu és clar: frenar la cadena de contagis.


David Fernández, fisioterapeuta: “L’objectiu que s’ha plantejat aquesta setmana és rastrejar per zones la població d’Olot en diferents barris. Hem volgut veure com estava la incidència d’una manera voluntària.”

Els responsables del cribratge d’aquest dissabte, això sí, han detectat una disminució de participació respecte a les darreres jornades. No s’expliquen, diuen, que la resposta de la gent hagi sigut tan baixa un cap de setmana. De fet, només s’han dut a terme 200 proves diagnòstiques.

David Fernández, fisioterapeuta: “Hem detectat que possiblement la gent no ha estat el suficient participativa del que esperàvem, pels motius que siguin.”

El dilluns el cribratge va tenir lloc a la Sala el Torín i el dimarts les proves es van traslladar al Pavelló Firal. En total, 924 persones van participar en les tres jornades.

El Departament de Salut va decidir fer el cribratge massiu a la ciutat a causa de l’alta incidència de COVID-19.

x