La Vall d’en Bas acollirà la prova pilot del projecte Catalunya Rural Hub

En aquestes sales del Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, podran treballar una vintena de professionals digitals  provinents d’àres urbanes, durant una setmana. Seran els participants de Catalunya Rural Hub, una prova pilot que busca conscienciar persones que treballen en el sector tecnològic perquè ho facin remotament, fora de les grans ciutats. El projecte, impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i el programa Barcelona Digital Talent, s’ha presentat avui amb la presència del Conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que l’ha qualificat d’antídot contra el despoblament.


Jordi Puigneró, conseller Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya: “No podem ser un país “xupa-xup”, amb el cap molt gros i el cos molt petit. Hem de ser capaços que l’economia digital trascendeixi l’àrea metropolitana i arribi a tots els indrets del país”.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Aquesta aposta per un entorn com el nostre és important perquè nosaltres sempre reivindiquem la ruralitat amb molt d’orgull”.

Ja hi ha 170 candidats per viure aquesta experiència, dels quals n’arribaran dos grups de deu, a partir del 3 de maig. A més de treballar a l’espai de coworking, faran activitats a la comarca i podran col·laborar amb empreses del territori que s’han sumat al projecte, com Tavil o La Fageda. La previsió del govern és que, a partir d’aquesta primera convocatòria, el projecte s’escampi a altres comarques a partir de l’any que ve.

 

x