El cribratge massiu realitzat a Olot detecta 16 positius asimptomàtics

Aquest migdia, s’han conegut els resultats de les tres jornades de cribratges massius a la ciutat d’Olot la setmana passada. En total, hi van participar 924 persones en els tres dies i d’aquestes,16 han obtingut un resultat positiu per COVID-19, el que significa un 1,73% del total.


Al novembre del 2020, Salut va realitzar també tres jornades de cribratges massius on es van detectar 8 positius d’entre els 2.015 testos que es van realitzar. Aquest cop doncs, han aparegut el doble de positius asimptomàtics en la meitat de les proves diagnòstiques fetes en comparació a l’últim cribratge. 

Segons ha informat el Departament de Salut, en el mateix moment en que s’han anat coneixent els resultats, s’ha iniciat el procediment d’estudi de contactes de cadascuna d’aquestes persones per tallar les cadenes de contagis.