La 6a edició del Gran Dictat Popular se celebrarà en format virtual i en diferit

L’any 2020 la pandèmia de la COVID-19 va obligar a suspendre la celebració de Sant Jordi, així com la 6a edició del Gran Dictat Popular.


Aquest 2021, el Dictat torna per Sant Jordi però en format virtual i amb alguns canvis. Com sempre, el Gran Dictat Popular no és un dictat convencional, sinó que els participants han d’escriure 15 paraules del text que s’ha triat. Enguany, l’escriptor Roger Vilà llegirà un fragment extret del seu poemari L’infern i, a continuació, dictarà 15 paraules d’aquest text.

Ester Santaló, Consorci normalització lingüística:“És un dictat virtual i en diferit. Des del canal de YouTube del Consorci, les instruccions del dictat són al mateix vídeo. A diferència d’altres anys, no serà exclusivament d’Olot i la Garrotxa. Al vídeo hi haurà un enllaç que portarà a un formulari, clicant a l’enllaç s’obrirà el formulari i hi haurà un quadre de text on s’escriuran les paraules i s’enviarà.”

El dictat es podrà veure des del canal de Youtube del Consorci per a la Normalització Lingüística, en diferit, de les 16 h a les 16.30 h. Una setmana després, el divendres 30 d’abril, totes les persones que hagin escrit correctament 12 o més paraules, de les 15 que s’han dictat, entraran en el sorteig, que es farà públic a través de les xarxes socials.

El guanyador rebrà un lot de productes de ‘Girona Excel·lent’ i un val de 100 euros per comprar llibres en català a la Llibreria Drac d’Olot.