La gent gran de La Caritat i la Montsacopa trien una peça del fons del Museu per emportar-se durant 24 hores a casa seva

El col·lectiu de la gent gran és el protagonistes del projecte “Donem-los la veu”, la iniciativa que els dona la oportunitat de veure de prop les peces més amagades dels magatzems. Les persones grans són les que han patit més els efectes de la pandèmia de la COVID-19 i, després d’estar aïllades durant mesos sense poder sortir de les residències, ara el Museu els obre les portes.


En els darrers dies i com veiem en imatges, en aquest cas amb un grup de tres persones,  participants del projecte han visitat els magatzems dels Museus d’Olot. Han pogut triar i remenar entre les diferents peces que s’hi guarden i, en acabar la visita, n’han escollit una que s’emportaran a la residència i s’estarà amb ells durant 24 hores.

Marta Aumatell, Serveis Educatius Museu de la Garrotxa: “L’art commou, crea connexions, i és buscar aquesta connexió perquè ells triin la peça”.

Peces de roba, figures de guix, pintures, eines… Molta varietat allà on triar, però tot i que sembli mentida, la majoria dels qui hi han participat han tingut clares les preferències i el per què de la seva elecció.

Marta Aumatell, Serveis Educatius Museu de la Garrotxa: “Ens trobem que trien segons la seva personalitat i el seu cas individual. Alguns trien figures de nens petits perquè epr ells simbolitzen els néts que fa mesos que no veuen , d’altres peces de roba antigues perquè es dedicaven a cosir…”. 

Quan tots els qui hi participen hagin escollit una determinada peça i un lloc on la volen guardar durant 24 hores, el fotògraf Pep Sau anirà a la residència i els farà una fotografia amb l’objecte escollit.

Totes les fotos s’imprimiran en lones de gran format que s’instal·laran a les parets de l’Hospici i de la residència Montsacopa a partir del 15 de maig, Dia Internacional dels Museus. Del 15 al 18 de maig, els museus d’arreu de Catalunya oferiran activitats per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Aquest any, s’ha proposat que les activitats estan enfocades a la gent gran.

x