265 persones participen als tercers Pressupostos Participatius d’Olot

Aquest dilluns al vespre es va donar per finalitzada la votació dels tercers pressupostos participatius de la ciutat d’Olot. Durant 10 dies, els veïns i veïnes del sector nord de la ciutat van poder escollir les diferents propostes a les que volien que es destinessin els 100.000 del pressupost.


De les 7.866 persones que podien participar a la votació, hi han participat un total de 265 persones, el que representa un 3,37% de les persones cridades a votar. Donada la situació pandèmica que vivim, només es podia participar a través d’Internet, un factor clau que podria haver afectat a la participació final.

Imma Muñoz, regidora participació Aj.Olot: “Era un repte fer-ho telemàticament, i com a repte corríem riscos. Hi ha hagut poca participació. El procés participatiu no és una fita, és un mitjà perquè la ciutadania participi.”

Jordi Aumatell, comissió veïnal: “Hi ha hagut molts elements positius. Tots els veïns, qui ha volgut ha pogut donar la seva opinió. És el moment de posar de relleu elements que potser hi ha temps que preocupen als barris i que per les circumstàncies que siguin, de vegades costa que es percebin des de l’ajuntament.”

Dels 11 projectes finalistes se n’han seleccionat 4. Activem els barris per a la consciencia ambiental, amb 166 vots, pretén crear una campanya comunicativa des del SIGMA i amb la col·laboració dels veïns del barri sobre el canvi climàtic i la gestió de residus amb formacions, xerrades o accions; Barris accessibles per a tothom, amb 149, una proposta que té com objectiu millorar l’accessibilitat d’algunes zones, com ara els entorns de la plaça Balmes o l’Avinguda Sant Joan de les Abadesses; Omplir els barris d’activitats socioculturals amb circ música, dansa o teatre ha estat una altra de les propostes més votades, amb 147 vots. Finalment, l’última proposta més votada ha estat poder adequar alguns locals d’associació de veïns que són de titularitat municipal, on s’hi faran, entre d’altres, intervencions d’eficiència energètica.

Una de les propostes que ha quedat fora de la selecció ha estat el projecte ‘Donem vida a la plaça de Sant Francesc’, que perseguia l’objectiu de millorar alguns equipaments d’aquesta plaça. Ara, s’està estudiant quina actuació podria dur-se a terme en aquest punt de la ciutat aprofitant els 20.000 euros de la partida de 100.000 que han quedat disponibles.

x