Més de mig miler d’alumnes de 1r d’ESO participen a l’Orientolot

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot, amb cooperació amb l’Àrea d’Educació i Joventut, el Consell Esportiu de la Garrotxa, Cicles formatius de l’Escola Pia, Associació Esportiva Gastant Keks i Garrotxa Rubgy Club, han ajuntat esforços per tal que puguin participar més de 500 estudiants de 1r d’ESO dels instituts de La Garrotxa. En són l’Institut Bosc de la Coma, Montsacopa, Cor de Maria, Salvador Vilarrasa, IES Garrotxa, Escola Pia i el Petit Plançó.


Aniol Sellabona, regidor d’Esports Aj. Olot: “Aquests dies estem desenvolupant aquí als paratges de la Pista d’Atletisme d’Olot l’Orientolot. Una edició especial que per les causes de la pandèmia l’hem hagut d’adaptar a les circumstàncies però que no deixa de ser unes matinals d’activitat física i salut. Un paratge immillorable i amb una acollida molt bona per tots els monitors i monitores”.

Martí Carbonés, alumne de 1r de l’IES Garrotxa: “Estem fent tres activitats. Fem Rugby, Orientació i algunes proves d’Atletisme”.

Joana Trullàs, alumnes de l’IES Garrotxa: “Ens estan ensenyant una mica més sobre aquests esports. Fem diverses activitats per poder-los aprendre millor i també ens hem après a orientar amb un mapa”.

Laia Castellví, professora de Cicles Formatius: “Dividir tots els instituts i que puguin venir aquí a fer una activitat on es treballin els mateixos objectius, que és aquesta part de cohesió, encara que sigui entre el mateix grup. També l’objectiu de treballar aspectes d’orientació i l’objectiu de fer una activitat de pràctica esportiva”.

Segons els organitzadors de l’Orientolot, aquestes activitats estan tenint una gran acceptació per tots els estudiants i les ganes de fer esport hi són més que mai.

Adrián Gutiérrez, director esportiu del Garrotxa Banyoles Rugby Club: “L’activitat va orientada a ensenyar-los un esport nou, amb altres valors, un esport que és diferent i que vol fomentar la diversitat esportiva a La Garrotxa. Estan sortint unes sessions molt interessants, portem treballant durant una setmana i mitja aquí i estic encantat amb el comportament dels alumnes i amb els monitors que ens dota l’Ajuntament”.

Les activitats de l’Orientolot va arrencar el passat 9 d’abril i s’allargaran fins el proper dia 28 d’aquest mes.