Mor Tomàs Costa, empresari, pedagog i activista cultural olotí, als 86 anys

Avui dimecres s’ha conegut la mort de l’empresari, pedagog i activista cultural Tomàs Costa. La notícia s’ha conegut a través de les xarxes socials de diferents persones i organismes relacionades amb la ciutat, que han volgut expressar el seu condol.

 

Nascut a Olot al 1935, Costa va ser un activista cultural i pedagog que va destacar per l’ensenyança del català. Va ser impulsor de l’escoltisme local i regidor de Cultura a l’Ajuntament d’Olot a la dècada dels anys 80. Gran excursionista, també va ser vicepresident del Centre Excursionista d’Olot.

Costa, va ser guardonat l’abril de 2018 amb el 1r Premi Marçal Casanovas d’ERC Olot, instituït per a reconèixer la tasca dels garrotxins en la difusió i defensa de la llengua catalana.