Terra Viva demana més inversió per a la protectora d’animals i prepara accions legals per no perdre el servei

A prop del col·lapse. Així és com es troba la protectora d’animals de la Garrotxa, segons l’entitat que la gestiona, Terra Viva.


Actualment atenen més de 160 animals de mitjana, entre gossos i gats, molt per sobre de la capacitat de les instal·lacions de la protectora, on hi ha animals fins i tot als despatxos. Terra Viva en fa responsable el Consell Comarcal de la Garrotxa, perquè considera que no hi destina prou diners.

David Serramitjana, President Terra Viva: “No arriba a l’1% del pressupost de despesa per serveis. Quan la gent diu que es gasten més en animals que en persones, doncs no. Amb els animals falta més, no s’arriba, i la població de la Garrotxa necessita un servei de recollida digne, en servei i en instal·lacions”

 El 2020, el pressupost aprovat pel servei de recollida va ser de 230 mil euros, però Terra Viva afirma que aquests diners no han acabat d’arribar. Bona part de les despeses, asseguren, es financen amb els fons de l’entitat i aportacions privades, però tot i així acumulen un deute d’entre 3.000 i 4.000 euros mensuals.

David Serramitjana, President Terra Viva: “I nosaltres com a protectors dels animals, el que no farem és deixar-ne cap al carrer, i això ens obliga a treballar sempre per sobre de els possibilitats del que paguen pel servei”

A aquesta situació tant delicada es suma que l’entitat animalista podria deixar de gestionar la protectora. Actualment ho està fent dins una pròrroga, però ha quedat exclosa de la nova licitació. Els representants de Terra Viva asseguren que hi ha hagut irregularitats en el procés i preparen accions legals.

Marta Muntada, advocada Lex Anima i Muntada Assessors: “El que intentarem és que es faci una nova licitació amb unes condicions adequades. Hi ha d’aver una millora de les instal·lacions i una millora pressupostària d’acord amb tots els serveis que s’han de donar. Farem també una altra acció, demanar el reequilibri del pressupost per ajudar a cobrir el dèficit que s’ha produït” 

Segons Terra Viva el Consell i el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública  SIGMA tindrien sobre la taula un projecte sobre la taula per reformar les instal·lacions durant aquest any.

 

 

 

x