Tornen els partits i els caps de setmana de derbis pel bàsquet garrotxí

Les lligues de la Federació Catalana de Bàsquet no considerades estatals no tenen ascensos i descensos aquesta temporada. Que no hi hagi places en joc, però, no significa que no es puguin disputar partits.


En el cas concret de la territorial gironina, on participen els equips garrotxins, alguns clubs de la comarca estan disputant des de fa uns dies lliguetes en grups petits a anada i torada, amb la possibilitat, a l’horitzó, de disputar un Campionat de Catalunya pels millors un cop la fase regular hagi finalitzat. Un exemple d’aquets equips participants és el Club Bàsquet Olot.

Guido Cengiarotti, entrenador sènior masculí Club Bàsquet Olot: Jo crec que aquest enfocament és encertat perquè era difícil que es poguessin jugar tots els partits de la temporada amb la situació de pandèmia. I en tant poc temps era difícil fer unes lligues amb ascensos i descensos justos.

Aquest cap de setmana ja es va poder veure, fins i tot, un derbi sènior masculí, entre el Bàsquet Olot i el Santjaonenc, amb victòria visitant. Els Tercera de l’Escola Pia i el Vall d’en Bas, també competeixen en dues altres lliguetes. Aquest cap de setmana també hi haurà derbi, entre els Tercera femenins del Bàsquet Olot i el Club Bàsquet Vall d’en Bas, dissabte a partir de dos quarts de sis de la tarda.

Indiferentment que hi hagi coses en joc o no, el més important pels clubs és poder tornar a jugar.

Guido Cengiarotti, entrenador sènior masculí Club Bàsquet Olot: Fa més d’un any que no juguem, per a nosaltres jugar és un premi.