Les residències de gent gran recuperen el Sant Jordi amb visites de familiars

Carme Sempau, familiar:  “És un encant poder ser aquí avui. L’any passat vam haver de fer les roses amb detalls dels seus néts que els entregaven a dins però no els podíem veure. Avui sabíem d’aquesta parada i els hem visitat. Amb aquest dia preciós és un luxe”.

Carme Colldecarrera, visitant: Tenim una veïna aquí amb la que ens vam fer molt quan la meva mare era a la Residència. Com que li va fer tanta companyia, nosaltres ara també li fem, li hem agafat molt d’apreci i estima. Amb la Covid l’havíem de saludar des del balcó… I quan m’he assabentat que estava aquí venent roses he vingut de seguida”. 

La gent gran que viu en residències va trobar molta  faltar les seves famílies l’any passat per Sant Jordi. Però les famílies, ja ho veuen, també van sentir entorança, i enguany gairebé cap d’elles ha perdut la ocasió de visitar-los per donar-los un detall o fins i tot contribuir amb la seva iniciativa, una paradeta amb creacions manuals amb la temàtica de la Diada Nacional de Catalunya que ha tingut molt d’èxit i molta varietat, tal i com ens explica una de les “venedores” del dia, l’Esperança Soler.


Una activitat molt profitosa per poder rebre visites i sortira  l’aire lliure aprofitant un dia radiant.

Carme, educadora social de la Residència de Santa Maria del Tura: “És molt enriquidor, fins i tot a nivell de psicomotricitat poder sortir una estona aquí, amb el solet que fa… És un gran dia i és molt bo per a ells”. 

Un dia meravellós per a les residències, que han recuperat la Diada…   I el somriure que acompanya un dia com el de Sant Jordi.

x