L’Ajuntament d’Olot abona de cop els 414.000 euros que li reclamava la Seguretat Social

L’Ajuntament d’Olot ha hagut de tornar de cop els més de 414.000 euros que els reclamava la Seguretat Social. Són, amb interessos, els impostos que l’ens estatal va pagar el 2009 per les obres d’un nou edifici de la Seguretat Social, al solar que hi ha entre la carretera de Santa Pau i el carrer Fontanella. L’obra no va arribar a començar mai, i des del 2018 que l’estat en demanava la devolució.


Segons va explicar al darrer ple la regidora d’Hisenda Montse Torras, l’anterior alcalde Josep Maria Corominas havia arribat a un acord de paraula per tornar l’import a terminis, que tampoc ha servit per convèncer l’administració estatal. En la darrera reclamació els va amenaçar amb portar-los als jutjats amb un recurs contenciós administratiu.

Montse Torras, Regidora Hisenda Aj. Olot: “Resumint, tot plegat, una vergonya. Queda demostrada la poca sensibilitat que tenen pel món local. El nostre ajuntament va reconèixer des del moment zero que el dret a la devolució el tenien. El que demanàvem era terminis, per tenir una mica d’oxigen i enteníem que si ens donaven terminis, havíem de pagar uns interessos”.

El plenari també va aprovar l’adhesió de la ciutat al Pacte Nacional per la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030 i una moció del PSC que demanava potenciar les terrasses i els balcons als edificis de nova construcció de la ciutat.