El sector turístic nota poc a poc com van augmentant les reserves derivades de l’obertura comarcal

A l’Hotel Riu Fluvià, com a gairebé tota la resta, ja han reaccionat a l’obertura comarcal.


S’han preparat traient de l’ERTO al 70% de la plantilla, que ja està treballant, i han notat, encara que sense un boom propi de setmanes més festives, un augment de consultes, interès i, evidentment, també de reserves.

Jessika Guarnizo, recepcionista Hotel Riu Fluvià: “L’obertura s’ha notat, ja que molta gent truca per consultar, i hem vist més reserves tant al nostra portal web com a les plataformes de Booking i altres”.

A partir d’avui ja hi ha lliure mobilitat per tot el territori català, i el turisme i els sectors que se’n beneficien agrairan les mesures, tot i que bars i restaurants esperen, encara, poder obrir als vespres. Als hotels, aquesta mesura els beneficia en certa manera, ja que els client es queden a sopar allà perquè tampoc tenen cap més alternativa. Fins i tot en les darreres setmanes al Riu s’han trobat amb trucades preguntant i es podia sopar allà encara que no es fos client de l’Hotel, i lògicament han hagut de recordar que és un servei exclusiu per a clients.

Jessika Guarnizo, recepcionista Hotel Riu Fluvià: “A l’hora de dinar no hem notat cap canvi, ja tenim clients de l’hotel i d’altres que venen expressament al restaurant. Però per sopar, sí que hem notat que els clients es queden aquí perquè no tenen tampoc la possibilitat d’anar a fora. Alguns han preguntat per venir des de fora però els hem de recordar que és un servei exclusiu per a clients”. 

D’altres mesures que es flexibilitzen a partir d’aquest dilluns són les reunions i trobades, que passen a ser de màxim de sis persones sense limitació de bombolles de convivència. Als centres comercials, poden obrir ja els bars i restaurants fins les 17h. Els comerços no tindran límit de superfície i podran tenir un aforament de fins al 30%.

Els alumnes de batxillerat i les FP tornen a les aules de manera presencial, els parcs de jocs infantils d’interior poden obrir fins al 30% i les activitats esportives i de culte podran tenir també la meitat del seu aforament.