Lluís Busquets presenta el seu nou llibre ‘Jesús, una història polèmica’

El passat dissabte, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa va tornar a farcir-se de llibres i literatura. L’escriptor Lluís Busquets va presentar el seu nou llibre, ‘Jesús, una història polèmica’, un text teatral que escenifica un col·loqui obert i crític en que es reflecteix la recerca dels últims 30 anys sobre el Jesús històric


Lluís Busquets, escriptor: “El llibre és una obra dramàtica en la qual es fa un fòrum obert i crític sobre Jesús. Es tracta de fer un fòrum i veure algunes dades que últimament s’han vist més reals.”

La obra, reflexa alguns dels temes més polèmics que comporta acceptar històricament la figura de Jesús. El seu naixement, la predicació i la que van fer els seus seguidors, la polèmica interpretació de l’últim sopar i la crucificació, a més dels miracles que es posen en escena.

Lluís Busquets, escriptor: Hi ha un rector de poble que ha convidat a dos teòlegs, un protestant i un catòlic. Al públic també hi ha una colla de gent diferent, una feminista, hi ha un ateu, altres teòlegs…i discuteixen les últimes dades que hi ha hagut sobre les investigacions de Jesús. He intentat posar les investigacions que hi ha hagut els últims trenta anys sobre Jesús.”

A la presentació, hi van assistir l’editor Josep Oliveras, els escriptors Josep Caselles i Joan Mercader, així com la regidora d’educació a l’Ajuntament d’Olot, Mariona Camps.

x