Els propietaris forestals recorren el Pla Especial de l’Alta Garrotxa al TSJC

Joaquim Coch Roura, membre Junta Associació Propietaris Camprodon i soci Propietaris Alta Garrotxa: Estem davant un pla ideològic desgraciadament. Enlloc de ser un instrument de servei pel territori exerceix com element de poder i coacció del territori.

Des del mes de febrer, l’Alta Garrotxa ja té l’esperat Pla de Protecció del Medi Natural i el Paisatge, però les associacions de propietaris mantenen la seva oposició al document. Set organitzacions de propietaris forestals, entre les quals hi ha l’Associació de Propietaris de Finques Rústiques de l’Alta Garrotxa, han presentat un recurs contenciós administratiu contra al pla, que esperen tombar als tribunals.

Joaquim Coch Roura, membre Junta Associació Propietaris Camprodon i soci Propietaris Alta Garrotxa: El Departament de Territori va engegar la piconadora i no hi ha hagut forma de canviar-los-hi la idea. I el nostre posicionament és que si volen jugar dur, hi jugarem i per tant ens veurem als tribunals.

Les associacions que donen suport al contenciós mantenen que el pla no dona resposta a les problemàtiques actuals, ni prou suport a l’activitat econòmica tradicional de la zona.

Joaquim Coch Roura, membre Junta Associació Propietaris Camprodon i soci Propietaris Alta Garrotxa: Si les activitats tradicionals no funcionen ens diuen: l’alternativa és el truisme. I no, el que hem de fer és que les activitats tradicionals funcionin. I només proposen monocultiu turístic. És una bestiesa. Això condiciona el futur econòmic de l’Alta Garrotxa.

Tot i que s’han atès algunes de les al·legacions presentades, els propietaris asseguren que l’elaboració del pla no ha estat gens participativa, i que s’han sentit menystinguts.

Joaquim Coch Roura, membre Junta Associació Propietaris Camprodon i soci Propietaris Alta Garrotxa: Han deslegitimat la representació dels interessos col·lectius de la propietat.  

Ara serà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya qui s’haurà de pronunciar sobre la validesa del pla especial, en un procés que pot durar anys.  Les entitats forestals asseguren que es continuaran mobilitzats per defensar els seus interessos.