En marxa l’edició més llarga de l’Embardissada del Centre Excursionista Olot

Aquest diumenge va començar l’edició de l’Embardissada més llarga mai vista abans. Les mesures anti COVID impossibiliten fer-la com es feia habitualment i és per aquest motiu que enguany el Centre Excursionista Olot ha preparat una Embardissada a la carta que s’allargarà fins el 6 de juny i que està pensada per fer en grups bombolla.

Sense inscripcions ni avituallaments, enguany tots aquells participants que ho vulguin podran fer, també quan vulguin, una ruta que ha preparat l’organització per l’Alta Garrotxa. Aquesta serà la 43a edició d’aquesta caminada popular.

Xavier Grabalosa, organització Embardissada Centre Excursionista Olot: Sempre intentem buscar un lloc de sortida a un nucli (Oix, Tortellà, Beuda, Sadernes…) un nucli amb bon aparcament, i com que feia temps que no sortíem d’Oix, vam escollir d’Oix. A partir d’aquí vam pensar una ruta força fàcil de fer i amb menys quilòmetres de l’habitual (enguany serà de 15 quilòmetres, enlloc de 20), i llavors coronar algun cim que fes temps que no coronéssim, i hem escollit El Ferran.

D’aquesta manera, doncs, els participants sortiran d’Oix, direcció la Vall d’Hortmoier, trencant cap a Santa Maria d’Escales; enfilaran el Ferran i baixaran direcció Talaixà, per tornar per la Vall d’Hortmoier i tornada a Oix. Una ruta relativament assequible per aquells qui estan acostumats a caminar.

Des del Centre Excursionista Olot recomanen als participants que s’organitzin bé abans de fer la ruta i que no es deixin portar, només, per la febre a anar a caminar que ha crescut arran de la pandèmia.

Xavier Grabalosa, organització Embardissada Centre Excursionista Olot: Una de les conseqüències de la pandèmia ha estat la febre d’anar a caminar. Molta gent ha descobert Wikiloc i s’ha tirat a la muntanya, i cal tenir algunes premisses: la meteorologia, recorregut, desnivell, si necessitaré aigua, menjar… sempre cal anar preparat i fer una previsió.

La bona notícia, és que amb l’aixecament del confinament comarcal, persones d’arreu de Catalunya podran venir a fer, també, una Embardissada diferent. Tothom qui ho vulgui podrà fer les seves aportacions econòmiques voluntàries al club i qui vulgui ensenyar com li ha anat la ruta, pot penjar les seves fotos a les xarxes socials, amb el hastag #embardissadaalacarta.