Prop del 25% de la població garrotxina ha rebut la primera dosi de la vacuna

El pla de vacunació de la covid a la Garrotxa per frenar la pandèmia està en marxa des del 27 de desembre, quan es va administrar la primera vacuna a les residències de gent gran i als professionals sanitaris de primera línia. La segona etapa va començar la segona setmana de febrer, on es va prioritzar l’administració de dosis a la població de risc, les persones de més de 80 anys i treballadors essencials. D’aquest primer col·lectiu, a la comarca ja s’ha arribat pràcticament al 90% de la primera dosi. Ara, s’està procedint a la vacunació de les persones d’entre 70 i 79 anys.

Georgina Prujà, adjunta de direcció CAP Garrotxa: “La gent de 80 anys ja està vacunada, aquesta setmana acabem de 70 a 80. La gent que no ha estat vacunada ha estat perquè no l’hem trobat, tenim els telèfons erronis o han marxat i no viuen aquí.”

Des del desembre doncs, a la Garrotxa s’han administrat més de 14.470 primeres dosis, així que un 24,6% ja té un grau d’immunització contra la COVID-19. Tot i així, només un 10% de la població de la comarca està totalment immunitzada.

I com està ara la situació epidemiològica a la comarca? S’està notant la Setmana Santa? Doncs a hores d’ara, els indicadors han pujat respecte dies enrere. Segons les últimes dades del Departament de Salut, la Garrotxa es troba amb un risc de rebrot de 510 punts i la velocitat de contagi se situa a 1,16.

Georgina Prujà, adjunta de direcció CAP Garrotxa: “Aquesta setmana estem pujant, estan arribant molts casos. Estem portant una setmana molt intensa. Es nota que hem pogut fer més coses, ens hem pogut moure més evidentment es nota. Estem pujant un altre cop. Potser no són tan simptomàtics però també van arribant. Les UVI ja tornaran a estar plenes aviat, i és un problema.” 

De fet, de les aproximadament 60 proves diagnòstiques diàries que es realitzen els centres d’atenció primària de la comarca, prop d’una vintena tenen resultat positiu, gairebé el 30%.

x