Torna la Cursa de la Moixina i ho fa amb un format més sostenible que mai

Dissabte Olot acollirà una de les primeres curses populars organitzades durant la pandèmia. Serà la Cursa de la Moixina, organitzada per l’Associació Linkinesis i la Faràndula Racing Team i  que arriba la 8a edició, després que l’any passat s’hagués de suspendre per culpa de la situació epidemiològica.

Cesc Sagristà, president Faràndula Racing Team: L’any passat no la vam poder fer i aquest any tornem amb més ganes que mai. Ho teníem bastant consolidat i tenim ganes de seguir creixent.

Es seguirà el recorregut habitual, el qual ja està marcat amb els senyals d’Itnierària. Sortirà de la zona del marc de fotos de l’Avinguda Sant Jordi dissabte a les 10 del matí i s’endinsarà pel Triai, la Fageda i tornada pels Aiguamolls de La Moixina. El recorregut és de poc més de deu quilòmetres i mig i es podrà fer individualment o per parelles, caminants o corrents.

Enguany els organitzadors han posat l’accent en fer un cursa més sostenible. La prova no estarà marcada amb cartells cada X metres, sinó que se’n col·locaran uns pocs als punts més conflictius. Tanmateix, l’organització entregarà als participants un bidó per reomplir d’aigua cada cop que ho necessitin. Amb aquestes dues petites però a la vegada grans accions es reduirà considerablement els residus plàstics.

Fins aquest dijous es poden fer les inscripcions online, a través del web cursadelamoixina.linkinesis.com També es podrà fer l’endemà presencialment i al mateix dia de la cursa si queden places lliures.

Marià Clavell, president Linkinesis: Aquest any com a novetat també habilitem inscripcions presencials, que seran el 30 d’abril durant la recollida de dorsals de sis a vuit del vespre. I també durant el mateix matí de la cursa al Marc de Fotos, cap a quarts de nou del matí.

Linkinesis i la Faràndula Racing Team destinaran una part dels diners de les inscripcions a la Fundació Albert Bosch, concretament en el projecte de transformació de l’espai oncològic pediàtric de l’Hospital Vall d’Hebrón de Barcelona.