Els veïns de Sant Joan les Fonts voten com han de ser els nous vestits dels gegants

L’any 1980, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va fer una enquesta per preguntar, entre d’altres qüestions, si els veïns voldrien uns gegants per Festa Major. Amb una resposta afirmativa, es va proposar que els Gegants representessin les principals activitats econòmiques del poble, l’agricultura, la indústria del paper i la indústria tèxtil.


L’estrena dels gegants, va ser per la festa major de 1982. Aquest 2021, el consistori ha tornat a preguntar als seus veïns i veïnes. En aquest cas, ha obert una enquesta participativa per triar els nous vestits dels Gegants.

Maria Vidal, Alcaldessa de Sant Joan les Fonts: “Ens va semblar que una proposta com un canvi de vestuari, era interessant que tothom hi pogués dir la seva. Ho vam parlar amb Mia’s Disseny i en Carles, i ens van fer tres propostes per votar. Ens va semblar que era una manera d’apropar les figures a tothom més del que ja ho estan ara.”

Fins aquest diumenge, els santjoanencs i santjoanenques estan cridats a votar entre els tres dissenys proposats, que tenen relació amb la història del municipi: pagesos vestits per festa major, treballadors de filatura i paperera o propietaris de la fàbrica.

L’enquesta participativa es farà de manera virtual a través d’un enllaç que es pot trobar al web de l’Ajuntament. A petició de la colla gegantera, la renovació dels gegants no serà només de vestuari, també es reformarà l’estructura per fer-la més lleugera. La previsió és que la nova imatge de la Roser i en Joan es pugui veure per la festa major del poble.