La faràndula olotina tornarà a ballar per Corpus després de dos anys

Els gegants, nans i cavallets fa més d’un any que no surten. Olotins i Olotines fa més d’un any que no veuen ballar la seva faràndula. Però no serà per gaire més temps.


Després de l’anul·lació de la Cercavila, el Ball de Gegants i la Sardana de Corpus del 2020 a causa del coronavirus, aquest any Olot podrà tornar a gaudir de la faràndula de la ciutat, dissabte 5 i diumenge 6 de juny. I és que la celebració d’aquest any de Corpus és doblement especial. D’una banda perquè la faràndula tornarà a ballar després de gairebé dos anys, i a més ho faran acompanyats, per primer cop, dels cavallets i cabeçuts. L’altre celebració especial és que enguany els gegants estan d’aniversari. Concretament es compleix mig mil·lenni des del primer cop que un dels Gegants d’Olot va sortir a ballar per la ciutat durant Corpus, l’any 1521.

Agustí Arbós, regidor festes Aj.Olot: “Aquet 500 aniversari anirà acompanyat d’aquesta entrada de cabeçuts i cavallets, que tot i que no ha estat intencionada, ens haurà anat bé per celebrar-ho d’una manera més adequada.”

Seguint amb les normatives i mesures sanitàries, des de l’Ajuntament d’Olot s’està acabant de concretar el protocol de seguretat per a la festivitat.

Agustí Arbós, regidor festes Aj.Olot: “De moment si que ens centrem en una idea molt bàsica. Ballarem a la plaça, no farem la cercavila i com que la plaça haurà de tenir un aforament limitat, posarem uns seients per controlar l’aforament. Ens vam posar com a mínim que aquest aforament fos de 250 persones. Ens veiem capaços de treballar amb aquest mínim, si pot ser més anirem treballant per veure com ho fem, amb la intenció de que la màxima gent possible pugui veure aquest ball. I en aquesta línia, no farem la cercavila però sí que farem tres balls.” 

A diferència d’altres anys, està previst que tothom qui vulgui assistir, hagi d’adquirir una entrada gratuïta a través del web Olot Cultura.