L’organització del Sismògraf anuncia una transformació del festival de cara a l’abril del 2022

El Sismògraf es transforma. L’organització ha anunciat avui mateix, en la roda de premsa de valoració del festival d’engany, el replantejament de cara a les edicions properes. El festival inaugurarà una nova etapa, variarà el format i fins canviarà de color.


Tena Busquets, directora Sismògraf: La part visual del canvi és un canvi de color, després de set anys de blau turquesa, avui ens passem al ‘verd Garrotxa’.

Enguany es posarà punt i final a la 13a edició d’un festival cofinançat amb la Generalitat. La pandèmia ha fet obrir els ulls de l’organització, que vol incloure-hi més disciplines artístiques, com el circ, deixant pas a un nou mercat estratègic de dansa.

Tena Busquets, directora Sismògraf: Potser havíem de replantejar tot el projecte artístic per ajustar-lo al ritme del temps i del planeta.

La col·laboració amb la Generalitat seguirà activa, i des de l’Ajuntament asseguren que no es tracta d’un pas enrere ni d’un tema de més finançament o menys, sinó que, a iniciativa d’Olot, s’ha cregut convenient fer un tomb i reformular la manera d’entendre el Sismògraf.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Ha estat Olot qui ha agafat la iniciativa d’impulsar aquest canvi, en bona sintonia amb la Generalitat, que ja fa mesos que treballa conjuntament amb nosaltres en aquesta reformulació.

Donar cabuda a les disciplines que tenen a veure amb el cos en totes les seves formes, la dansa, el circ, la performance, i obrir el programa a tota la comarca amb una perspectiva de responsabilitat social i ecològica és la idea de la transformació.

El Sismògraf tancarà aquest cap de setmana l’edició d’enguany amb més de 3.500 entrades emeses i amb gairebé un 100% d’ocupació en tots els seus espectacles. Està per veure, concretament, a quins àmbits acabarà afectant aquesta transformació a banda de la programació. Enguany s’ha treballat amb un pressupost, en la seva totalitat, al voltant d’uns 350.000€.

x