El Referent d’Ocupació Juvenil de la Garrotxa ha atès des del 2019 mig miler de joves

Des del passat 31 de desembre, la nova convocatòria del programa a la Garrotxa  ha permès donar continuïtat un any més a la tasca del Referent d’Ocupació Juvenil molt consolidada a la comarca entre els joves que ho necessiten, així com amb tots els agents del territori que treballen amb joves en els àmbits formatius, laborals i socials.


A partir d’aquesta figura tècnica, el programa ofereix orientació als joves i posa al seu abast els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cada persona.

A la Garrotxa, el referent juvenil és l’Àngel Serrat i és ell qui ens explica com s’ha anat desenvolupant la seva tasca en aquests darrers tres anys.

Àngel Serrat, Referent d’Ocupació Juvenil de la Garrotxa:  “Des que va començar aquest servei, he atès 485 joves. Normalment estan en recerca de feina o volen formar-se”. 

El tècnic referent juvenil que treballa a la Garrotxa atén els joves des de l’’Àrea d’Ocupació Mas les Mates de Dinàmig, l’Oficina Jove de la Garrotxa- L’Ideal i el Servei de joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Un pilar molt important per l’èxit del projecte és el fet que el referent d’ocupació juvenil treballa coordinadament i en xarxa amb altres agents del territori, com professionals d’Ensenyament, de Salut, de Treball o Serveis Socials per detectar les necessitats dels joves i crear un marc d’acció amb més garanties pels joves a l’hora de definir el seu itinerari professional.

Aniol Sellabona, conseller comarcal de Joventut: “La figura del referent és un encert i n’estem molt satisfets fins ara”.

Per accedir als serveis del referent d’ocupació juvenil, els joves han de tenir entre 16 i 29 anys.

 

x