El sector turístic i el Parc Natural, pendents del temps aquest cap de setmana

La Garrotxa i tot Catalunya estaran pendents del temps durant aquest cap de setmana. i és que l’obertura comarcal i un cap de setmana farcit d’esdeveniments a la ciutat d’Olot per la tornada de l’1 de maig i la celebració del Dia de la Mare, ara el que fa la guitza és una previsió meteorològica adversa.


Tot i així, l’ocupació que es preveu no s’ha variat gaire d’ençà que se sap que ha de ploure i fer mal temps. Sí que hi ha hagut algunes cancel·lacions per aquest motiu, però no en un nombre destacable, de moment.

En global el sector turístic té una previsió d’un 35%, liderada per hotels, pensions i turisme rural, que esperen estar a la meitat d’ocupació. Els qui notaran més el mal temps seran, lògicament, els càmpings, que ja parteixen amb un 20% però la xifra encara podria caure més.

Bars i restaurants sí que esperen treballar en aquest cap de setmana assenyalat on, si el sol apareix en algun moment, hi podrien haver sortides curtes i visites d’un dia.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa no espera, doncs, les massificacions que es preveien després de l’aixecament del confinament per comarques.

Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica: “No esperem massificacions perquè la previsió del temps és dolenta, però estarem atents per saber si cal activar tot el protocol per evitar les aglomeracions”.

Aquestes seran, doncs, les conseqüències d’un cap de setmana marcat pel temps, i per les mesures sanitàries.

x