La pluja no atura una Fira de l’1 de maig concorreguda en diversos punts del centre d’Olot

La pluja no ha espantat aquest matí els milers de persones que han passejat pel centre d’Olot. El Firal ha actuat com el punt neuràlgic de l’esdeveniment, ha sigut l’escenari del mercat del vehicle d’ocasió i s’ha convertit en un espai perimetrat, amb control d’accessos i aforament i amb circulació única. Els veritables protagonistes han sigut els concessionaris. Enguany, n’han participat set.


Josep Reyes, gerent del Taller Reyes: Nosaltres hem tingut la sort que estem treballant amb coses a l’aire lliure, com talla-gespes o desbrossadores. Ens estem adonant compte que la gent està valorant molt més el tema de poder treballar a l’aire lliure.

Un dels punts a destacar també ha sigut l’augment de la presència dels vehicles híbrids i elèctric.

Jordi Comelles, cap de vendes d’Olot Toyota: Totes les marques hem portat algun o diversos models d’elèctrics o híbrids. Convencionals, també, però veig que cada vegada més la presència i les carreteres anem més cap aquí.

L’Hospici ha ofert un total de 32 bonsais en 40 metres de taula a càrrec de l’Associació Garrotxina d’Amics del Bonsai, en una exposició que també ha sigut molt concorreguda. A més, a les voltes de la Plaça Clarà ha tingut lloc el mercat del disc. El mercat d’artesania no s’ha celebrat, a causa del mal temps.

L’acte que sí que ha continuat endavant ha sigut l’organitzat per la Confederació Nacional del Treballador. L’organització ha assegurat que la pandèmia ha evidenciat la precària situació laboral de la classe treballadora del país.

Marcel Surinyac, portaveu de CNT a Olot: Com cada any, reivindiquem que la classe treballadora ha d’unir-se per millorar la seva situació. Ens interessa molt també la derogació de la reforma laboral del 2012, que ens ha comportat molts problemes a la classe treballadora i que amb aquesta crisi encara s’han accentuat més.

La CNT ha llegit un manifest i ha organitzat un vermut a la seu de la ciutat.

x