El mal temps frena l’arribada massiva de visitants a la Garrotxa en el primer cap de setmana de lliure mobilitat per Catalunya

El mal temps anunciat per aquest dissabte i diumenge ha provocat indiscutiblement que la comarca rebés una quantitat inferior de turistes i visitants, tot i ser el primer cap de setmana de lliure mobilitat per Catalunya. Són molts els negocis que s’han vist afectats per les condicions meteorològiques adverses. Santa Pau i Besalú són espais que serveixen de termòmetre per valorar el que ha succeït a la Garrotxa. L’aparcament de Can Serra s’ha mostrat significativament menys concorregut.


Elisa Bonic, visitant: Nosaltres portàvem segles sense moure’ns d’allà del Penedès. Solem venim aquí un o dos cops l’any. Teníem moltes ganes de venir ja.

Raquel Juanola, visitant: Sí que està més buit tot. Es nota que ha plogut i que feia mal temps. Estava tot molt buit.

Al centre del municipi tampoc s’hi han pogut veure molts visitants. Els botiguers de la zona no hi han sabut trobar cap altra explicació, a banda del mal temps. Els restauradors tampoc i esperen amb candeletes que arribi el 9 de maig per poder servir sopars fins a les 11 de la nit.

Anna Grabulosa, propietària de Cal Sabater. Ahir va ploure tot ahir. Vull dir també és raonable que no vingués tanta gent. Avui ha anat més bé, però tot i això falta gent.

Pere Miquel Macies, cambrer del bar del Centre Cívic de Santa Pau: Una cosa és que hi hagi els dinars, però després hi ha els sopars. La gent ve a fer el sopar. Sigui on sigui, a un restaurant o a un bar. Es troba molt a faltar.

En un municipi turístic com Besalú, els botiguers també han assegurat que els núvols i les pluges ha frenat l’arribada de turistes d’arreu del territori català. Per altra banda, han reivindicat mesures més continuades i estables per treballar, diuen, més fàcilment.

Montse Barraca, propietària de Montse L’Artesana: El mal temps ens ha afectat bastant. Vulguis o no, la gent no surt igual. Tot i això, encara podem estar contents.

Jesús Molas, propietari de Tot Natural: Aquest cap de setmana havia de ser molt bo, però la pluja ens l’ha espatllat una mica. Però ara amb l’aixecament del confinament comarcal suposo que les coses aniran a millor.

Fernando Luján, visitant: Som de Lleida. Hem vingut a passar el cap de setmana aquí a la Garrotxa i mirar una mica tots els pobles d’aquí del voltant.

Victòria Cuéllar, cambrera del buffet lliure El Castell de Besalú: Som una petita família. Teníem moltes ganes de tornar a la “normalitat”. Nosaltres quan van fer el tancament comarcal no vam obrir, perquè no sortia a compte. Ahir es va notar i avui també es notarà molt.

Tots aquests negocis que d’una manera o altra configuren el cercle econòmic de la comarca preveuen un futur millor i demanen que el Govern els deixi treballar amb menys restriccions.

x