La Plaça Clarà torna a vestir-se d’homenatge dos anys després en la Diada de la Mare

Per primera vegada des del 1968, el Centre d’Iniciatvies Turístiques no va poder celebrar l’any passat la Diada de la Mare, a causa del confinament domiciliari. Enguany, les coses han sigut molt diferents i la Plaça Clarà s’ha pogut tornar a vestir d’homenatge col·lectiu, això sí, amb aforament limitat i distàncies de seguretat. El que no ha canviat ha estat l’esperit de la celebració, modesta i emotiva, que ha començat amb l’ofrena a l’escultura de ‘La maternitat’, de Josep Clarà, per part dels hereus i les pubilles d’Olot i la Garrotxa 2019.

Adela Moya, vicepresidenta del CIT: Estem satisfets. Ha tingut molta participació. Hem respectat les mesures corresponent

Clara Gallego, pubilla de la Garrotxa: Per culpa de la pandèmia no hem pogut fer cap acte. Aquest és el primer i estem molt contents.

El parlament d’enguany ha anat a càrrec de Yasmina Abdela, una mare novell que ha donat llum en plena pandèmia i que ha volgut compartir totes les seves sensacions.

Jasmina Abdela, mare novell: La veritat és que van ser moments complicats. Quan estàs en un final d’embaràs i et trobes en una situació tan extraordinària, tot es magnifica una mica.

Gairebé un centenar de persones s’han reunit a la 53a edició de l’acte més antic del CIT, que ha acabat amb el tradicional recital de poesies dedicades a les mares, fetes per alumnes de tres escoles d’Olot: l’escola Pla de Dalt, l’Escola Pia i el Cor de Maria-Maria Reina. A la tarda, a la sala El Torín, l’entitat ha fet l’entrega de premis del 43è Concurs de Dibuix, que ha arribat a una participació rècord, amb 158 obres.