Unes 3.000 persones han visitat Circusland des de la seva obertura el passat desembre

Tot i les circumstàncies en les quals han obert, a Circusland estan contents. Contents d’haver pogut obrir una primera fase, d’exposició permanent, d’un projecte que té la intenció de créixer amb el temps i no es posa cap límit. En un futur proper, es contempla inaugurar exposicions temporals, tallers pedagògics, i fins i tot treballen amb la idea d’acollir una residència d’artistes, un centre internacional d’alt rendiment.


En tot cas, aquest inici no és el que haurien volgut. Lògicament, la pandèmia els ha trastocat els plans, i no han pogut fer ni la gran inauguració que pretenien, ni acollir tots els grups i visitants que haguessin volgut. Tot i així, unes 3000 persones han visitat aquestes instal•lacions i han pogut descobrir què s’hi amaga en un dels edificis de més gran dimensió del centre històric de Besalú.

Genís Matabosch, president Circus Arts Fundation i director de Circusland: Estem contents d’haver pogut obrir un centre singular i únic a Europa, però la inauguració va coincidir amb el darrer confinament comarcal i ja volíem que la gent de fora de la Garrotxa tingui la oportunitat de visitar-lo.

La Setmana Santa va ser un reflex del què vol el Circusland en un futur proper, quan el coronavirus acabi de fer la guitza a la cultura i a tota la societat. Visitants a totes hores, entre 200 i 300 cada dia, visites guiades per veure l més de mig miler de maquetes, vestits, instruments exclusius i altres estris únics al món, que s’allotgen permanentment en aquest raconet de la vila comtal de Besalú.

x