Comença la campanya de vacunació a la població general de 50 a 59 anys a partir de dilluns

A partir de la mitjanit d’aquest dissabte es podrà estar al carrer durant la nit i viatjar cap altres autonomies o a l’estranger. Contràriament al que s’havia especulat fins ara, el govern no aprovarà cap mesura per impedir-ho.


Meritxell Budó, portaveu del govern i consellera de la Presidència: “L’estat d’alarma, voldríem recordar que és una mesura que limita els drets fonamentals i nosaltres sempre hem dit que no es pot seguir aplicant ni un dia més que no sigui estrictament necessari. Tan bon punt considerem que és possible l’aixecament d’aquestes mesures i que fa ja més de sis mesos que estan vigents, les dades epidemiològiques i l’avançat estat de vacunació sobretot dels col·lectius més vulnerables, permeten pensar que avui per avui no necessitem seguir amb aquestes mesures.”

A partir de diumenge, bars i restaurants poden obrir sense interrupcions del matí fins a la nit i servir sopars, però només fins a les 11 de la nit, i es manté l’aforament del 30% en restauració i comerç. El govern vol que les reunions continuïn sent d’un màxim de 6 persones, però això requereix el vist i plau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

D’altra banda, també a partir del proper dilluns, començarà de forma generalitzada la vacunació de la Covid en la població general d’entre 50 a 59 anys, és a dir, els nascuts entre el 1962 i el 1971.

Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública: “Avui i demà començarem ja a vacunar a les persones d’entre 50 a 59 anys, però no serà fins el dia 10 de maig, el proper dilluns, quan generalitzarem aquesta vacunació arreu del territori.”

En aquest grup passarà com en el de 70 a 79 anys, que els CAP citaran la gent però també es podrà demanar hora per vacunar-se a través de la web vacunacovidsalut.cat. Aquest grup, podrà rebre qualsevol de les vacunes tret d’AstraZeneca. Tot i això, Pfizer es perfila com la vacuna amb més números de ser la majoritària per a aquesta franja d’edat perquè és el productor que envia més dosis a la setmana (unes 270.000 aproximadament) i pràcticament s’està acabant la immunització dels majors de 80.