ERC Olot demana que l’equip de govern s’avingui a entrar a l’AMEP

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a Olot ha lamentat que l’equip de govern de Junts per Catalunya votés en contra de l’entrada de la ciutat a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública, tal com va proposar la CUP Olot al darrer ple.


Aquesta associació, de la qual formen part més d’una setantena de poblacions, per impulsar la titularitat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica que ara és, majoritàriament, propietat d’Endesa.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: “Els municipis hem de passar de ser mers consumidors a ser consumidors i productors d’energia. Des dels municipis es pot fer moltíssima feina, una d’elles és entrar a l’AMEP. És on hi ha el coneixement, es pot compartir experiències, i per tant, nosaltres som aquí per garantir aquest dret.”

ERC considera a Olot hi ha molta feina per fer a favor de la transició energètica, i diversos edificis municipals, com ara els pavellons, on es podrien instal·lar plaques fotovoltaiques per promoure l’autoconsum. Per això demanen a l’equip de govern que es repensi el seu NO a entrar a l’AMEP.