La Vall d’en Bas acull els primers participants al programa pilot Catalunya Rural Hub, que vol impulsar professionals tecnològics a treballar a distància fora de la ciutat

En Valeri i en Santi treballen per empreses del sector tecnològic a l’àrea metropolitana de Barcelona, però aquesta setmana ho fan en un espai de coworking amb vistes al Puigsacalm. Són dos dels participants al programa Catalunya Rural Hub, una prova pilot del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i Mobile World Capital que porta professionals digitals a la Vall d’en Bas, perquè experimentin com seria la seva vida fora de la ciutat.


Santi Montcada, participant Catalunya Rural Hub: “Tenia decidit feia temps que volia moure’m a un entorn rural, i aquesta ha sigut la oportunitat per poder-ho experimentar en primera persona”.

Valeri Vázquez, participant Catalunya Rural Hub: “Havia viscut quatre anys en l’àmbit rural, i he cregut que seria interessant per compartir amb més gent aquesta situació”.

Jordi Arrufí, Director programa Talent Digital Mobile World Capital: “Sobretot venen a treballar, però també venen a viure, per tant, estan allotjats en apartaments per simular el què seria la seva vida. I també els donem l’oportunitat de conèixer aquest entorn gairebé privilegiat, amb activitats al matí i al vespre”.

Aquesta simulació té l’objectiu principal d’escampar el talent digital més enllà de les zones urbanes, ara que el desplegament de la fibra òptica ha permès millora la connectivitat al territori.

Daniel Marco, Director General Innovació i economia Digital Generalitat: “Volem que el hub digital de Catalunya no estigui concentrat a l’àrea metropolitana i arribi a tots els racons del país, i a les zones rurals. De fet, el desenvolupament del talent digital és el millor antídot contra el despoblament”.

Per la Vall d’en Bas, acollir el Catalunya Rural Hub és una oportunitat de posicionar el municipi com a bon lloc per viure i treballar, però no només per la gent de fora de la comarca.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Si hi ha gent de fora que frisa per venir aquí, els que som d’aquí potser ens hem d’adonar que no cal marxar”.

La setmana vinent La Vall d’en Bas rebrà un altre grup de professionals del programa, i qui sap si algun acabarà establint-se al municipi garrotxí.

x