Jordi Cargol no n’espera “res” de l’Estat però reclama “el dret” de Sant Jaume a comptar amb inversions en infraestructures com la del carrer Major

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca es gestiona directament el subministrament de l’aigua. És un dels municipis de la Garrotxa que s’autoresponsabilitza del servei i n’estan molt satisfets. Però en tractar-se d’un servei propi, toca fer-se càrrec, també, del manteniment de la instal·lació.


Des del consistori ja han començat els treballs de sanejament en aquest sentit per a una xarxa d’aigua que es troba en mal estat i està construïda fa molts anys, amb el deteriorament i els materials obsolets que això suposa.  La inversió pujarà fins a més de 170.000, subvencionats en un 70-80%, això sí, per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Són unes obres amb una inversió important, però una part important la subvenciona l’ACA”.

Una de les actuacions destacades dins d’aquestes obres serà la de l’arranjament del tub d’aigües residuals que va a parar fins al carrer Major. Una via que l’alcalde va aprofitar ahir a l’Alcalde Respon per reivindicar-la com a patrimoni del poble, tot i que la seva titularitat segueix essent de l’Estat Espanyol. El milió d’euros que el Ministerio es va comprometre a aportar per al seu arranjament no s’ha acabat de pagar mai, tot i tenir-ne l’Ajuntament el projecte ja redactat. El batlle assegurava clarament que no espera res de l’Estat Espanyol en aquest aspecte, tot i que assegura recorda que no deixaran de lluitar per aconseguir la titularitat del carrer i la inversió compromesa.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Ens diuen que no tenen diners. Tindran diners per altres CCAA, altres municipis, però no per a un poble petit com el nostre. Creiem que estem abandonats a nivell estatal. Reivindiquem el nostre dret a millorar les nostres infraestructures i tenir inversions al nostre poble”.

x