La Fira d’editorials independents de Besalú, Liberisliber, s’atura indefinidament

Liberisliber s’atura. I tal i com asseguren en un comunicat oficial fet públic a les xarxes socials en les darreres hores, ho fa “a contracor”. Des de la Fira d’editorials independents asseguren que pleguen per la falta d’implicació de les administracions públiques.

Es tracta, diuen, d’una qüestió de finançament contra la que no han pogut lluitar més. La Fira es veia abocada un any més a encarar el certàmen a Besalú amb la incertesa de saber amb quins recursos podrien comptar, i han decidit posar el fre i suspendre indefinidament la seva activitat. La direcció de Liberisliber demana una “sacsejada” als estaments culturals. En l’última edició, abans de la pandèmia, es va comptar amb un pressupost de 70.000 euros i més de 60 editorials d’arreu del país i l’Estat.
La Fira afronta ara un replantejament perquè es pugui aprofitar la feina feta els més de 10 anys d’història del certàmen a la vila comtal de Besalú.