Tot a punt per a la 30a edició del Festival Cornamusam, la més llarga de la seva història

Un any més, El Til·ler, Associació de Cultura Popular de la Garrotxa, es prepara per al Cornamusam, que aquest any començarà el 29 de maig i s’allargarà fins el 5 de juny.  Es tracta de l’edició més llarga fins ara del festival i el motiu és clar: se celebra la trentena edició.


Àlvar Borrell, president Associació El Til·ler: “Fer que pogués aparèixer l’instrument al carrer, i a poder donar lloc als artistes de país que volguessin venir a tocar i mostrar la seva música. També, servia d’aparador per a tots els grups nacionals i internacional que vinguessin a ensenyar com està l’estat de salut de la música tradicional, enfocat sobretot a la cornamusa, en els seus llocs respectius.”

Pel que fa a la programació no podrà faltar, com és tradició, la tocada d’inici des del balcó dels espants de Sant Esteve ni el ball de la Cabreta. Tampoc els concerts a càrrec d’una multitud d’artistes nacionals i internacionals. A més, durant tot el cap de setmana, s’hi podrà trobar un espai gastronòmic i una fira d’artesania, lutiers i altres parades de cultura popular. El programa complet es pot consultar a través de la pàgina web del festival.

Aquesta, serà la segona edició adaptada a la pandèmia, així que es mantindrà el plantejament de l’any anterior. Es manté la plaça del Puig del Roser com a espai perimetrat a l’aire lliure on es concentren les activitats. Molts dels espectacles del festival seran d’entrada lliure però amb aforament limitat, i es tancarà l’accés quan el públic arribi a la capacitat màxima del recinte, que es calcula en unes 400 persones.

Àlvar Borrell, president Associació El Til·ler: “És el segon any de Cornamusam en pandèmia. L’any passat ens vam entossudir a realitzar el festival i això ens ha donat un bagatge molt gran. Hem pogut estudiar i pensar molt detalladament com volem que pugui ser compatible el nostre format de festival amb totes les mesures de seguretat.”

Per acompanyar aquesta celebració, El Til·ler ha produït la figura de goma de la Cabreta juntament amb Festiari.cat. Serà la primera figura de la faràndula de barris i entitats d’Olot que forma part d’aquesta col·lecció.

x