Adjudiquen el projecte bàsic per a la construcció del nou CAP d’Olot

Aquesta setmana la Generalitat de Catalunya ha adjudicat per valor de 452.518 euros el concurs de projectes per a la redacció del projecte bàsic, executiu i la posterior direcció d’obra del nou Centre d’Atenció Primària d’Olot, el nou CAP Nord.


El futur centre de salut s’ubicarà al barri de Sant Miquel, entre els carrers del Rei Martí l’Humà i de l’Abat Racimir, en uns terrenys cedits per l’Ajuntament d’Olot al Departament de Salut. Aquest nou CAP permetrà substituir les actuals instal·lacions del consultori local Olot Nord.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “Molt contents quan se’ns ha confirmat l’adjudicació del projecte d’aquest nou centre d’atenció primària al barri de Sant Miquel. Un centre que ha de doanr un servei de proximitat al barri de Sant Miquel, de Les Tries, la zona d’Alba Rosa i Sant Cristòfol.”

De les gairebé 90 ofertes rebudes, l’empresa guanyadora de la licitació és Comas-Pont Arquitectes SLP, amb seu a Vic.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: ”Això garantirà una condició que havíem demanat com a ajuntament, que no només fos un CAP des del punt de vista tècnic sinó que sigui un edifici bonic i agradable i que sigui tot allò que volem donar al barri de Sant Miquel.”

El concurs de projectes es va obrir el març del 2020, però la situació sanitària del moment va obligar a aturar temporalment el procediment i a suspendre els terminis de la licitació. El concurs es va reprendre de nou el mes de maig. De les  89 propostes i les 5 amb millor puntuació van passar a la segona fase del concurs, d’on n’ha sortit l’empresa guanyadora. El contracte, pendent de formalitzar-se, té una durada de 7 mesos.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “En un moment com aquest en el que se’ns ha posat de manifest la importància dels centres de salut, arriba en un bon molt moment. Esperem que aquest projecte, que s’ha de redactar en uns set mesos i esperem tenir-lo per Nadal, el puguem tenir ja l’any vinent i que la gent ja el pugui veure funcionant.

Les futures instal·lacions han de donar atenció mèdica a uns 14.000 usuaris.

x