Quim Torra: “No penso pagar i estic disposat a anar a la presó”

La justícia li reclama ara a l’expresident de la Generalitat Quim Torra que pagui per l’afer de les pancartes i els llaços durant la campanya del 2019. L’expresident de la Generalitat, que ahir al vespre va ser a Olot per presentar el seu llibre, s’ha mostrat ferm assegurant que no pensa pagar els 8.500 euros que li demanen.
Torra també va passar per Olot Televisió on va fer aquestes declaracions.


Fa mig any que l’expresident de la Generalitat Quim Torra no està a la primera línia de la política catalana des que el 28 de setembre passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el va inhabilitar.
Tot i així la justícia el segueix perseguint. Li manté el contenciós amb la Junta Electoral Central per no haver retirat les pancartes i els símbols de llibertat dels presos polítics durant la campanya electoral del març del 2019. Li demanen 8.500 euros en multes. Torra, entrevistat aquest dimecres a la nit al programa ‘Pros i Contres’ d’Olot Televisió ha respost clarament:

“Hi ha una voluntat d’arruïnar, de fer mal també econòmicament a totes les persones que hem defensat postulats independentistes però arriba un moment que ho has d’assumir, que t’has de plantar, i he dit que si em volen robar 8.500 euros, perquè jo no els penso pagar, que ho intentin. Intentaré oposar-me amb totes les meves forces. I estic disposat a anar a la presó perquè em nego que diners meus vagin a l’estat espanyol per una qüestió de defensa de la democràcia i de la llibertat d’expressió, em sembla absolutament aberrant.”

Durant l’entrevista Quim Torra ha repassat els dies viscut a Palau quan va esclatar la pandèmia i que s’expliquen al llibre ‘Les hores greus’ i també de les negociacions per formar govern.

“No tenim un horitzó clar. Com que no ens atrevint a parlar sincerament d’estratègies molt diferents, ara per ara, per encarar el futur. Perquè és difícil dir com farem la independència. És cert, és difícil. Però els partits independentistes han de fer aquest esforç de clarificar i fer un full de ruta clar. Si no el tenim aquest horitzó les baralles continuaran”.

Torra considera que és el moment de la política però també dels catalans i ho ha explicat comparant-ho amb un dels fets de la història recent d’Europa.

“La gent que va decidir pujar al mur de Berlín no sabia què podria passar. Estem parlant d’un règim comunista que per creuar el mur podies ser afusellat i assassinat. La gent va decidir pujar al mur de Berlín i el van tirar a terra. És a dir, és la força de la ciutadania. D’acord que aquesta via de defensa d ela república és difícil, de molts sacrificis, però és la única que no hem provat. Això vol dir uns actes de desobediència massius i continuats en el temps. És la única manera que tenim de fer efectiva la república.”

x