Conscienciació mediambiental, connexió entre matèries i molt més, al Robolot 2021

Durant els propers dies a l’Hotel Riu Fluvià s’hi ajuntaran sis grups que treballaran creant eines educatives. Aules virtuals per a tot el món, creadors de llenguatges de programació completacional, generadors, en resum, d’eines educatives perquè els educadors de tot el món puguin millorar en les seves classes.


I és que Olot s’ha convertit cada any per aquestes èpoques, gràcies al Robolot, en un centre d’atenció internacional, amb participació enguany de llocs tant diversos com Alemanya o els Estats Units. També amb experts de Catalunya i de tot l’Estat. Enguany s’ha separat als grups de treball per bombolles i s’han establert les distàncies pertinents adaptant-se a les mesures de la pandèmia, i els experts internacionals hi participen de forma híbrida.

Toni Moreno, Robolot: Ens connectem a través de la tecnologia, hi hem estat treballant durant molt temps i realment estem lluny però és com si fóssim treballant al mateix lloc.

En aquesta edició del Robolot, els experts treballen en projectes tant variats com curiosos, tots ells per ajudar a construir material didàctic útil per als docents. Veiem, per exemple, com es connecta una planta a un ordinador, per calcular-ne els nivells de CO2 o quan fa la fotosíntesi. Es tracta d’una estació que permet treballar en diferents matèries de manera conjunta.

I a cada grup, un projecte i una matèria diferent, des d’instruments per simular processos de producció a l’assignatura de tecnologia fins a la conscienciació mediambiental a través d’unes estacions.