El Consell dels Infants d’Olot presenta 22 propostes sobre la gent gran al Ple

Ahir al matí es va celebrar el plenari del Consell dels Infants d’Olot on els representants dels alumnes van presentar les seves conclusions, reflexions i propostes als regidors i regidores de la ciutat. Enguany, el plenari s’ha portat a terme de forma telemàtica, a causa de la situació sanitària del moment.


Aquest curs, els infants van triar com a tema de treball la gent gran, i les seves propostes s’han centrat en com millorar l’atenció i el suport a la població olotina de més edat, molts dels quals són avis i àvies dels membres el Consell d’Infants. Les aportacions passen des de tallers pels avis, visites de la gent gran a les escoles, mascotes terapèutiques o fins i tot, la celebració d’un dia dels avis.

“La nostra proposta és que les escoles portin regals a les residències. Que cada escola apadrinés una residència i que apuntin el dia que els visitaran a un calendari.”

“La nostra proposta és millorar el preu de les residències. Sabem que les residències són molt cares, de 1.800 a 2.500 euros.”

Que els avis vinguin a l’escola, expliquin la seva infància i experiències, ens llegeixin, facin manualitats amb nosaltres, jocs de taula i ens donin consells”.  

I aquestes, han estat algunes de les respostes dels representants dels diferents partits polítics.

Lluís Riera, portaveu CUP: ”Per nosaltres és molt important. És important que això no ens ho prenguem com una cosa de cara a la galeria sinó com una cosa important”.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: “Compartir, cuidar i escoltar. Són els tres eixos que heu identificat molt bé i heu fet una grandíssima feina.”

Josep Guix, portaveu PSC Olot: Els avis són gent que saben moltes coses, han tingut una vida de treball i han après moltes coses. És important que aquestes coses que han après ens les puguin ensenyar a nosaltres”.

Mariona Camps, regidora Educació Aj.Olot:” Ens interessa molt la mirada des de la vostre edat de molts temes, que de vegades no són temes que tenen una implicació directa amb vosaltres però sí a la població i a la ciutat, i ens interessa molt aquesta mirada.”

Un cop més, han participat en el Consell tots els infants de 5è de totes les escoles d’Olot, un total de 374 alumnes, que han alternat el treball a les aules, amb el treball conjunt amb la resta d’escoles, a través de les trobades de representants.

Les dinàmiques de treball s’han hagut d’adaptar a la nova realitat, combinant les activitats presencials, dins les aules i en grup bombolla, amb les activitats virtuals, en el cas de les reunions amb infants de diversos centres.