Gairebé dues dècades després, comencen les obres del centre cívic de Riudaura

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: “Ningú hauria d’abaixar el peu del gas, fa massa anys que ens esperem i és hora de desencallar-ho”.


Riudaura veu llum al final del túnel. La reforma del centre cívic de han començat amb l’adequació de les  sortides d’emergència de la sala inferior. És el primer pas per posar en servei l’edifici projectat per RCR arquitectes que està tancat per problemes estructurals des de fa gairebé vint anys. L’execució del gruix de les obres, però, s’està endarrerint a causa d’un defecte en les tramitacions.

 Agustí Llop, alcalde de Riudaura: “La intenció era poder començar les obres de reforç i estructura abans de l’estiu, amb aquest petit entrebanc que ens hem trobat amb les tramitacions, que l’estem arreglant, estem parlant d’un retard de dos o tres mesos, per tant ens en anem a principis d’estiu o bé després de l’estiu, però aquesta tardor hauria de començar”.

El projecte de reforma, elaborat per RCR i validat pels veïns en una consulta popular, contempla les actuacions necessàries per adaptar l’edifici a la normativa actual, i que pugui fer la funció d’espai de dinamització per a la qual es va construir.

Agustí Llop: “Reforç estructural de tot el conjunt, adequar-ho a els mesures d’incendi actuals i posar-ho en servei. Hi ha un petit bar, una sala d’assajos i auditori i una zona de coworking. I a baix hi ha una sala de ball”.

El cost total de la reforma és de 650 mil euros, que es finançaran a parts iguals entre de la Diputació de Girona, la Generalitat a través del Pla Únic d’Obres i Serveis, l’ajuntament, i els mateixos RCR Arquitectes.