Les persones de 50 a 59 anys ja poden començar a demanar cita per vacunar-se

La vacunació continua avançant. Aquest dijous, Salut ha anunciat que les persones nascudes entre els anys 1962 i 1971 ja poden demanar cita per vacunar-se amb la vacuna de Pfizer.  Al llarg de les properes setmanes rebran un SMS per reservar hora, dia i lloc i també poden fer-ho a través del web vacunacovidsalut.cat. La convocatòria de Salut es farà de manera esglaonada, començant per les persones més grans, les nascudes entre el 1962 i 1965.


En quins casos no es pot administrar la vacuna tot i tenir l’edat?

Si s’ha passat la COVID-19 aquests últims sis mesos, encara no es pot posar la vacuna. Si s’és un  contacte estret d’algú que ha tingut la covid-19, s’haurà de fer el tràmit un cop s’hagi acabat el període de quarantena. En tots dos casos tornaran a rebre informació del departament més endavant per a concertar una hora.

Quina documentació demanaran?

El departament demana la targeta sanitària individual (CIP), però permet de presentar el DNI, el NIE o el  passaport en cas de no tenir-ne o d’haver-la perduda. També caldrà presentar l’SMS del justificant de la programació de la cita que Salut haurà enviat al telèfon del pacient per a confirmar que l’hora demanada ha estat concedida correctament.

D’altra banda, Salut preveu que la vacunació de la població de 40 a 49 anys comenci el mes de juny, si arriben sense problemes les vacunes de Pfizer compromeses.