Una desena de persones participen en el taller de tapisseria al Museu dels Sants

Una desena de persones han participat aquest dissabte al matí en el taller de tapisseria al Museu dels Sants en una sessió única. La jornada, organitzada per la Iera, el mateix museu i el consistori, ha volgut ensenyar a entapissar un element senzill de casa. De fet, els participants s’han emportat els seus propis objectes, com cadires o tamborets.


Anna Vero, responsable del taller: Entapissar consisteix a folrar un moble, encoixinar-lo perquè sigui còmode. Per poder-te asseure o per poder-te estirar.

Per aprendre a entapissar s’han utilitzat grapadores, martells, punxons i moltes altres eines d’ús quotidià. En aquest sentit, la majoria de materials que s’han utilitzat han sigut els tradicionals, els que tothom té a l’abast. Aquest fet ha donat un valor afegit al taller.

Anna Vero, responsable del taller: Són coses que tenim tothom a casa i no sabem com funcionen, com s’han fet. És interessant en aquest sentit.

El farciment s’ha realitzat amb floca de poliestirè reciclada i l’entapissat final, amb roba reciclada. Aquesta activitat ha sigut emmarcada dins la nova programació de tallers creatius i d’artesania al Museu dels Sants per tal de dinamitzar-lo i de difondre l’activitat artesanal. Una jornada que els participants han utilitzat per adquirir nous coneixements.