Els Xerrics d’Olot celebren el 19è aniversari amb una trobada davant l’església de Sant Esteve

La colla castellera de la Garrotxa, els Xerrics d’Olot, han complert aquest cap de setmana el seu 19è aniversari.


L’entitat va organitzar a través de les xarxes socials una trobada davant les escales de l’església de Sant Esteve, sota el lema ‘No hi ha castells, però hi ha castellers’ i es van fer una fotografia de record.

Pep Móra, co-cap de colla dels Xerrics d’Olot: Són molts anys. Hi ha passat molta gent. Hem picat molta pedra, hem patit i hem gaudit.

Però i si els preguntem pel millor moment d’aquests 19 anys?

Pep Móra, co-cap de colla dels Xerrics d’Olot: N’hi ha molts. Són molts anys. Hi ha molts castells. Jo recordaria molt especialment l’actuació de bateig. Vam poder fer el que portàvem pensat. Jo vaig gaudir molt el dia del bateig. Evidentment, també cada vegada que has assolit un castell nou.

Aquesta era la primera vegada en més d’un any i mig que els Xerrics organitzaven una trobada. Actualment, l’activitat està aturada, tot i que han assegurat que d’aquí dues setmanes començaran els assajos a la seva seu.

Montse Martí, presidenta dels Xerrics d’Olot: Ens plantegem els assajos de grups bombolla de vint persones. De moment, estem veient com muntem aquests grups de vint persones i a partir d’aquí hem d’esperar quinze dies.

A poc a poc, l’activitat castellera s’està recuperant del sotrac viscut arran de la pandèmia i tornarà progressivament a la nova normalitat.