Detingut el conductor d’un camió per conduir amb una taxa d’alcohol vuit vegades superior a la permesa

Els Mossos d’Esquadra de la Garrotxa han detingut al conductor d’un camió per un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol i negar-se a sotmetre’s a les proves.


Els fets van passar divendres passat, dia 7 de maig, al terme municipal de Sant Joan les Fonts quan el camioner, un home de 40 anys i de nacionalitat irlandesa, va sortir de la via amb el vehicle que conduïa.

Els Mossos es van dirigir al lloc dels fets per auxiliar al conductor i van detectar clars símptomes de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. En fer-li la primera prova va donar un resultat positiu d’1,31 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, més de vuit vegades la taxa màxima permesa per un conductor professional. Per aquest motiu el conductor va ser detingut i el camió i el semiremolc retirats de la via.

A l’home li consten antecedents per fets similars va passar dissabte, dia 8 de maig, a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.