Més d’un centenar de persones es concentren a Olot en suport al poble colombià

La comunitat colombiana que resideix a la comarca va concentrar-se aquest dissabte a la tarda a la plaça major de la capital garrotxina per denunciar la vulneració de drets humans a Colòmbia. Fa gairebé una setmana que el país sudamericà viu protestes socials massives al carrer que ja han causat més d’una vintena de morts, 11 a causa de la brutalitat policial, més de 800 ferits i centenars de desapareguts.


Franci Estrada, manifestant: “Quiero que Duque se vaya del gobierno. Nos está arruinando la vida a todo el pueblo colombiano, queremos estar en paz y tranquilos. Hacer nuestra vida como hacíamos antes. Que baje los impuestos. ¿Se cree que con el dinero que estamos ganando en Colombia se puede vivir?”

A Olot, més d’un centenar de persones van sortit al carrer per denunciar la vulneració dels drets fonamentals d’expressió i de manifestació i el que consideren violència d’estat contra la població civil. Esperen que aquesta concentració i altres que s’han organitzat en diferents poblacions catalanes serveixin també per fer ressò internacional de la problemàtica.

La reforma tributària que volia establir Duque augmentava considerablement els impostos i penalitzava, sobretot, a la classe mitjana i baixa de país. El Govern pretenia recaptar fons per pal·liar la crisi derivada de la pandèmia. Les manifestacions dels ciutadans han obligat al president a fer marxa enrere.