Besalú acull la presentació d”Un talp al meu jardí’, l’últim llibre infantil de Martí Gironell

Besalú va tornar a viure una presentació literària de la mà del seu escriptor i periodista predilecte, en Martí Gironell. Aquest cop però, no es parlava de literatura per adults, sinó que el públic era una mica més petit.


La presentació, es va dur a terme al pati de Cal Tronc de Besalú, on també va participar la il·lustradora de la publicació, Coaner Codina.

Martí Gironell, escriptor i periodista:Fa cinc anys que em vaig estrenar en la literatura infantil i ja vaig tenir aquest primer contacte- És una experiència que em va agradar moltíssim. Quan tens nens a casa fa que et miris les coses per nens amb uns altres ulls. El fet que aparegués un talp al jardí de casa nostra, li vaig posar nom i el vaig convertir en protagonista dels contes dels meus fills. Ho vaig escriure i a partir d’aquí va sorgir la història ‘Un talp al meu jardí’, que la Coaner ha il·lustrat amb aquests dibuixos tan bonics. Com és un conte il·lustrat, els dibuixos entren pels ulls i la mainada pot viure aquesta gran aventura subterrània”. 

El llibre, de la col·lecció Baobab pertanyent a l’editorial Estrella Polar, està dirigit a menuts de 3 a 5 anys. L’obra ofereix als més petits un viatge sota terra per tal de conèixer i cuidar l’entorn que ens envolta. En aquest sentit, l’argument gira al voltant d’en Felip, un talp que apareix al jardí de la casa de dos nens, en Quim i el seu germà petit, en Pep. L’animaló els explica que fa molta estona que corria pels túnels i les galeries que havia fet sota terra i que no aconseguia trobar el camí de tornada cap a casa. Per tal d’ajudar-lo hauran d’aventurar-se a baixar sota terra, on viuran una gran aventura subterrània en un món que els farà entendre com és d’important respectar-lo.